Izbjegnite pogreške pri planiranju kuhinje: To je važno!
Netko bi vjerojatno mogao otpjevati pjesmu o tome! Planiranje kuhinje je škakljiva tema u kojoj se mogu dogoditi pogreške. Kako ne biste završili kao mnogi "amateri" prije Vas, saželi smo najčešće pogreške u planiranju kuhinje – i naravno savjete kako ih izbjeći.
Neispravne dimenzije
Pogreške se često događaju tijekom prvih koraka planiranja kuhinje. Klasika: mjerenje. Zaboravljen je prozor, nije uzet u obzir radijator ili je jednostavno krivo očitan metar, tako da kuhinjski otok ipak ne stane u prostoriju. Ovdje možete pronaći popis najvažnijih stvari pri mjerenju kao i slikovne upute. Želite li se poštedjeti dosadnog mjerenja i pobrinuti se da ne pogriješite pri planiranju kuhinje, možete se poslužiti našom uslugom mjerenja.
Nepraktičan raspored uređaja
Kuhinja bi naravno trebala privlačiti poglede – ali prije svega trebala bi biti praktična. Stoga ne smijemo zaboraviti da raspored uređaja mora biti ne samo vizualno dosljedan, već i funkcionalan. Nažalost, praktični dio se prečesto zanemaruje pa se događa da je perilica postavljena predaleko od sudopera ili uz ploču štednjaka nije predviđena radna površina. Kako se kuhanje ne bi pretvorilo u maraton, prostor za aparate je bitan.
Zaboravljeni priključci
Jedna od najozbiljnijih grešaka pri planiranju kuhinje je zaboravljanje priključaka. Zamislite: željno iščekujete svoju novu kuhinju i već imate na umu jelovnik koji želite kuhati za svoje prijatelje - a onda shvatite da je visokonaponski priključak miljama daleko od planirane lokacije štednjaka! Stoga: Izbjegnite ovakve greške pri planiranju kuhinje, napravite točnu sliku unaprijed i uredite svoju kuhinju prema priključcima!
Neprilagođena visina radne površine
Visina radne površine iznimno je važna i o njoj svakako treba voditi računa pri planiranju. Standardna visina, koja je između 88 i 92 centimetra, namijenjena je osobama visokim između 1,60 i 1,80 metara. Ako ste značajno viši ili niži, trebali biste se pridržavati sljedećeg pravila za idealnu visinu vaše radne ploče: udaljenost između podlaktice pod kutom i radne ploče trebala bi biti 15 centimetara. Držite se ovoga i leđa će vam biti zahvalna!
Nepovoljne mjere štednje
Govoreći o leđima: S gledišta ergonomije, često se štedi na krivom mjestu. Ako Vaš proračun dopušta, preporučljivo je planirati namještaj s elementima na izvlačenje - poput lako dostupnog, dobro uređenog ljekarničkog ormarića. U budućnosti će zamorno traženje dok se saginjete biti stvar prošlosti. Čak i ako na prvi pogled postoje velike pogreške u planiranju kuhinje - ovdje se radi o vašoj dobrobiti!
Oskudan skladišni prostor
Tanjuri, tave, čaše- sve ovo i još mnogo toga treba svoje mjesto u kuhinji. Kako na kraju ne bi bilo zabune, treba izbjeći pogreške pri planiranju kuhinje i razmisliti o dovoljnom prostoru za odlaganje najrazličitijih kuhinjskih potrepština i namirnica. Sustavi polica, praktični umeci za ladice i inteligentni uređaji za vješanje prava su čuda prostora za pohranu i osiguravaju savršen red u Vašoj novoj kuhinji.
Nepromišljen koncept rasvjete
Pravo svjetlo je više nego korisno za kuhanje- jer zamjena ljutog čilija u prahu sa slatkom paprikom može imati "kobne" posljedice. Stoga se ovaj aspekt ne smije zanemariti pri planiranju kuhinje. Što se tiče rasvjete, u kuhinji biste trebali koristiti neutralnu svjetlinu bijele boje, koja odogovara temperaturi boje od 5300 do 3300 K. Imate li općenita pitanja o svjetlini i prigodnom osvjetljenju? Naš vodič će vam dati informacije o pravom rasvjetnom ugođaju.